2012. december 10., hétfő

Több, mint vér - 1. fejezet


– Mi az, hogy velem mi van?! – üvöltötte Ayradnia magán kívül a telefonba. – Már három napja hívnod kellett volna, és most még van bőr a képeden azt kérdezni, hogy mi van velem? Magadnál vagy? Mi történt a vámpíroknál?
– Nyugi. Volt egy kis gond Titaniaval, de…
Ayradnia, mint egy türelmetlen kisgyerek, dühösen félbeszakította.
– T-vel?
A lány szinte sikított. Tempy eltartotta a fülétől a telefont és megvárta, míg az amazon kidühöngi magát.
– Igen, vele. Három napig kómában volt, de…
– Kómában? Mi történt? Mondd már! – kérdezgette gyors egymásutánban, felindultan a Vezetőt, akinek elfogyott a türelme.
– Na, idefigyelj, kölyök! – emelte fel a hangját Tempy. Mint vezér, nem tűrhette az ilyen viselkedést. Amint befejezed ezt az üvöltözést, elmondok mindent. Addig viszont…
Tempy kinyomta a telefont, Ayradnia pedig döbbenten meredt a süket készülékre. Tudta, hogy kihúzta a gyufát, de hát aggódott. Már egy hete elmentek az amazonok a vámpírokhoz, azóta pedig se kép, se hang. Most meg kiderül, hogy valami baja esett Titaniának. Az egyetlen testvére, messze tőle, megsérült, ő pedig nem tehet semmit.
Újra tárcsázta a Vezető számát, majd a legnyugodtabb hangján beleszólt.
– Jól vagyok, és sajnálom. Elmondod, mi történt?
Az ifjú amazon büszke volt magára, amiért sikerült ennyire lenyugtatnia magát az információk birtokában.
– Ó igen. Így kell ezt!
Tempy vigyorgása szinte átjött a kagylón, Ayradnia pedig legszívesebben megfojtotta volna egy kanál vízben. Bár, ha ennyire jó kedve van az amazonnak, olyan nagy baj nem lehet… Erősen szorította a készüléket, és várta a híreket.
– Szóval. T összetalálkozott pár mágussal, de az egyik vámpír megmentette. Viszont közben ő is megsérült. A nővéred a vérét adta neki, a vámpír pedig rákapott a halhatatlan vérre, túl sokat vett Titania-tól, így most lábadozik. Látod? Semmi gond.
Tempy bíztató hangja némiképp lehiggasztotta a fiatal lányt.
– Aha… Majdnem szárazra szívta egy pióca… Szerintem sincs semmi gond. Remélem, már nem él…
– Ami azt illeti, talán mégis… Kölcsönösen megmentették egymást, senkinek sem lett nagyobb baja. Ráadásul fegyverszünet van.
Ayradnia megnyomkodta a halántékát. Ha nem teszi, úgy érezte, felrobban a feje. Egy nyamvadt béke többet ér, mint egy élet közülük. Talán, ha a vámpír tényleg megöli, akkor történik valami. Addig pedig… bájolognak a piócákkal.
– Szuper. Mi van a kardommal? És a köpenyem? Egyben van még? – jutottak hirtelen eszébe a legféltettebb kincsei, és sietve kérdezgetett felőlük.
– A szertartást megtartottuk, viszont a beavatásod csak akkor következhet be, ha mindenki készen áll. Tehát meg kell várnunk Titania-t. És igen, egyben van a köpenyed, vigyáztam rá. – Tempy ismét nyugodtan közölte a tényeket, nem akart még egy kiborulást.
– Hála az isteneknek. Mikorra legyek ott?
Ayradnia hangosan kifújta a levegőt, ahogy megkönnyebbült.
– Egy hét még biztos kell a nővérednek. Ugye nem indultál még el? A kifejezett kérésem ellenére? – szigorú hangja a telefonon keresztül is érezhető volt.
– Öhm… Nem bírtam tovább várni.
 Ayradnia szégyellősen elmosolyodott. Látszik, hogy ő a legfiatalabb amazon közöttük.
– Egy hétig nem hallottam felőletek, és muszáj volt valamit tennem.
– Merre vagy?
 Tempy nagyot sóhajtott. Kényes időszak ez, és ráadásnak a nyakukba vesznek egy zöldfülűt.
– Nem túl messze a falutól.
Ayradnia körbenézett, igyekezett belőni magát nagyjából a térképen.
– Rendben. Vigyázz magadra! Nemsokára találkozunk! Az istenek óvjanak, és kerüld a mágusokat!
Ayradnia gyorsan bólogatott, hasonló jókat kívánt, és elrakta a telefont. Felhajtotta a maradék sörét, felkapta a táskáját, és folytatta az útját.

Az amazonok faluja Írország egyik eldugott erdejében fekszik, távol az emberek világától. Ha valaki véletlenül arra téved, hamar megbánja, hogy azt az útvonalat választotta. Az amazonok nem voltak túl barátságosak az idegenekkel, gyorsan eltakarították a képből a nem kívánatos elemeket. De ha a kihalás szélén áll a néped, nem kockáztathatod meg, hogy egy akárki jöttment kifecsegje az ellenségnek a rejtekhelyed.
 Ayradnia csendben baktatott a poros úton, és az életén gondolkodott. Még kislány volt, amikor elvesztette az édesanyját, Titania pedig, mivel sokkal idősebb volt nála, nem sokat törődött vele, megvolt a saját baja. Pont akkor választották be a Rendbe, mégsem tudta megvédeni az anyját. Magát okolta a halála miatt, Ayradnia pedig nem tudta meggyőzni az ellenkezőjéről. Azóta is a bosszú hajtja, akár csak őt, vagy a Rend többi tagját. Most pedig valóra válik Ayradnia álma. Hivatalosan is taggá választják. A lány nem hitte volna, hogy egyszer eljön ez a nap. Amikor Tempy elmondta neki, hogy megszavazták, majdnem sikított örömében, de az nem lett volna harcoshoz illő viselkedés. Persze, amikor nem látta senki, addig ujjongott, míg be nem rekedt.
Útközben betért egy-egy faluba, élelemért és friss vízért. Az amazonok hagyományosan gyalog teszik meg az utat a sámánig. A modern időkben azonban csak a reptérig gyalogolnak, de Ayradniának már így is leszakadt a lába. Szerencse, hogy a táj gyönyörű. Írország legszebb részén laktak, egy csoda volt végigsétálni a dimbes-dombos úton. Társasága nem igen akadt, nem szeretett ismeretlenekkel szóba állni. Nem hagyományból, egyszerűen nem szerette az embereket. Elég magának való lány volt, de ha az erdő közepén élsz, megtanulsz egyedül boldogulni.
Tempy kétóránként hívogatta. Mintha gyalog annyira tudna sietni. Hülye hagyományok! Egyedül a kard és a köpeny tetszett neki. De a többi… A legtöbbet feleslegesnek tartotta. Nem is értette, hogy maradt fenn ennyi éven át ennyi hasztalan rituálé. Szinte kéthetente volt valami ünnepség a faluban. Fák napja, madarak napja, a Nap napja… Ayradnia alig bírta megjegyezni őket.
A telefon pedig újra megcsörrent. Ám ezúttal nem Tempy megszokott hangja szólalt meg a kagyló másik végén, hanem egy nagyon mérges, de mégis nagyon erőtlen nővér. Titania.

– Muszáj gyalog? Tudod, mennyi autó ment el mellettem? Tuti elvittek volna egy darabig. Sőt, az egyik meg is állt és
Újra eszébe jutott a metálfényű Mercedes, benne a két jóképű emberrel. Őrült nagy volt a kísértés, hogy beszálljon, és elvitesse magát egy darabig. Gondolatban már le is játszotta a további eseményeket. Egy motel, egy szoba, hatalmas ágy, a két férfi, amint őt kényeztetik
A nővére hangja repítette vissza a valóságba.
– Nem!
Titania hangja keményen dörrent. Még lábadozott, de a húgát bármikor leüvöltötte. Ha kell, ha nem.
– Tiszteld a…
– Tudom, tudom. Tiszteld a hagyományt. Elmondtad már párszor. Szerintem ez a kedvenc mondatod…
– Akkor tartsd magad ehhez! Merre vagy?
– Droghedában.
– Akkor nemsokára Dublinba érsz. Ügyes vagy!
– Kösz. Ment volna gyorsabban is…
– Ne panaszkodj. Ezt mindenki megtette. Sőt, Tempy idejében még nem volt repülő.
– Jesszus… Tudtam, hogy idős, na de hogy ennyire ámuldozott Ayradnia, miközben T ülő helyzetbe tornázta magát, azonban túl gyorsan mozdult és megszédült. Elejtette a telefont, az pedig hangos koppanással ért földet.
– T? Titania? Jól vagy? Válaszolj már! Fáj valamid?
A lány hangjából őszinte aggódás sugárzott. A tudat, hogy ennyi kilométer választja el a testvérétől, lassan megőrjítette. T felvette a készüléket, és megnyugtatta a húgát.
– Mindig elfelejtem, hogy egy ideig nem leszek túl fürge.
Titania nagyot nyögve kúszott feljebb az ágyon, és szánakozva nézte remegő kezét. Mennyi ideig kell még várnia, hogy újra megerősödjön?
– Idióta vámpír… Csak érjek oda! Kitekerem a nyamvadt, pióca nyakát!
– Tehát Tempy nem mondta el?
T nagyot sóhajtott.
– Mit?
– Az a nyamvadt pióca megmentette az életemet. Ha ő nincs ott
Titania rémálmaiban szerepel csak az a variáció, ahol Morrow nem menti meg az utolsó pillanatban. Ismét eszébe jutott az a pillanat, amikor a vámpír elhatározta, hogy iszik belőle, megmentve ezzel saját magát is.
– Akkor nem lett volna ekkora vérveszteséged!
Az amazon hangot adott a felháborodásának.
– Igazad van. Akkor már csak egy marék hamu lennék!
 Titania felnevetett, és Ayradnia sem bírta ki, ő is vele nevetett. Hiába, a testvéri kötelék még ekkora távolság mellett is töretlen marad.
– Mikorra érsz ide?
– Nem mindegy? Amíg fel nem épülsz, nincs szertartás.
Ayradnia kortyolt egyet a söréből, és egy különös érzés kerítette hatalmába. Körbenézett a pubban, de első ránézésre semmi különöset nem érzett.
– Hogyhogy? Ki mondta?
Titania meglepődött, erről a verzióról még nem hallott.
– Tempy. Vele kell beszélned.
Ayrandia lemondóan sóhajtott. Még többet kell várnia, míg teljes jogú harcos lehet. Persze erről egyedül csak a vámpír tehet.
– Fo… is.. Majd én… és ak… még ilye….
– Halló! T? Nem hallak!
 A vonal akadozott, majd szétkapcsolt. Ayradnia próbálta újra hívni, de a telefon megnémult. Intett a csaposnak. Az alacsony, pocakos férfi felé fordult.
– Van itt egy telefon?
A pultos az egyik sarok felé biccentett. Az amazon felkapta a táskáját, és megkereste a készüléket. Egy fekete telefon volt a falra szerelve, még a régi fajtából. Ayradnia tárcsázta a nővére számát, de itt is hasonló volt a helyzet, mint a mobillal. Fura Újra körülnézett, amikor az érzékei bekapcsoltak. Egy mágus! Majdnem felkiáltott örömében. Mégsem lesz olyan unalmas az útja. Már csak meg kell találnia…
A mágusok, más néven Ádám fiai, egy egykor emberekből álló csoport, amely az életét arra tette fel, hogy minden halhatatlant kiirtson a Földről. Sajnos a tervük lassan valóra válik, különösen mióta eladták a lelküket valami nagyhatalmú démonnak, cserébe még több hatalomért és varázserőért. Azóta kétszeres erővel támadják a kolóniákat, akiknek össze kell fogniuk a közös ellenséggel szemben. Még akkor is, ha az egyik fél vámpír Ayradni gondolatmenetét egy váratlan esemény szakította félbe.
Egy kövér férfi rontott be a kocsmába, lihegve támaszkodott meg a falnak, és hatalmas sóhajtásokkal igyekezett visszafogni heves szívverését. Aztán elkiáltotta magát, a teremben pedig egy pillanatra néma csend lett.
– Egy farkas! Visszatért a farkas! Visszatért!
A némaságot óriási hangzavar váltotta fel, mindenki idegesen mocorgott és toporgott, miközben körbeállták a férfit. Ayradnia nem igazán értette a felhajtást. Egy farkas? Na és? A mellette álló, idősebb férfihoz fordult.
– Maga érti ezt?
– Nem idevalósi a kishölgy, ugye?
Ayradnia elengedte a füle mellett a megnevezést, és bólintott.
– Átok ül a városon. A legenda szerint minden teliholdas éjjelen feltámad a szörny, embervérre szomjazva. Üvöltve, tombolva rohan végig az utcákon, és nem kegyelmez annak, akit kint talál a késői órán. Ha viszont megelőzzük, hogy bejöjjön a városba, elkerül minket.
Telihold? Szörny? Ezek mind megbuggyantak?
– Maga egy vérfarkasról beszél? – döbbent meg Ayradnia. Vérfarkas Írországban? Ki hitte volna? – Hogy érti azt, hogy megelőzik?
– A falu határában, ahol az erdő kezdődik. Na, ott van egy kis tisztás, ami benyúlik az erdőbe, de még nem takarják el a fák. Oda szoktunk kikötni pár kecskét vagy bárányt. Csakis a legszebbeket. A farkas pedig, látva az ajándékot, megkegyelmez nekünk. Néha azonban… nem elégszik meg az ajándékokkal.
– Ilyenkor jön be tombolni, ugye?
A lány akaratlanul is elmosolyodott, az öreg pedig félreértette.
– Nevessen csak! Az a több tucat ember, aki látta, nem mosolyog. Legtöbbjük halott, a többiek pedig megőrültek. Én mondom, ez a város átkozott!
A férfi felhajtotta a maradék sörét, és kibicegett a kocsmából.
– Farkas, mi? Ezt látnom kell!
Az amazon el is felejtette a mágust, beleveszett a tömegbe, és ámultan hallgatta az élménybeszámolókat. Újabb és újabb férfiak és nők kerültek elő, akik váltig állították, hogy ők bizony látták a fenevadat. Ayradnia tudta, hogy a legtöbben álmodták, vagy csak hallucináltak a sok wiskhey-től. A farkas ember, aki farkassá tud változni. Ezek meg a hollywood-i filmekből ismert borzalmakat emlegették. Halhatatlan lény, akárcsak az amazonok és a vámpírok. Egészen addig titok marad a kiléte, amíg át nem változik nos, nem csak teliholdkor, bár annyi igaz a legendából, hogy akkor kénytelen minden éjjel átváltozni. A farkas ugyanis ugyanúgy függ a Holdtól, akár a vámpírok a Naptól. Csak itt fordítva vannak a dolgok. A farkasok nem tudnak ellenállni az égitest vonzásának, akaratlanul is beindul az átváltozási folyamat. A lány úgy tudja, ilyenkor a delikvens minél tovább ellenáll, a transzformáció annál fájdalmasabb. A vadállat nem tud tisztán gondolkodni, mert a bestia uralja a bensőjét. Ilyenkor veszélyes a közelében lenni…
 Ayradniába hirtelen belehasít a felismerés. Biztosan ezért van itt a mágus is. Megneszelte a farkast, és jött levadászni. A lánynak előbb kell megtalálnia, különben Ádám fia kivégzi. Az amazon megrázta a fejét. Bárcsak ilyen egyszerű lenne a dolog. Ugyanis, ha ember, nincs jel, ami elárulná. Ha farkas, szintén. Mintha tűt keresne a szénakazalban. Végignézett a kocsmai embereken. Bármelyikük lehet az…
– Végre! Itt van McSween!
Valaki harsányan felkiáltott, majd a tömeg szétvált az ajtó előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése