2013. szeptember 30., hétfő

Több, mint vér - 24. fejezet


Ayradnia a fejét csóválva nézett Connorra. A férfi szemfoga is nőni kezdett, a Hold hatása kezdett eluralkodni rajta, és tehetetlen volt. Lehet, hogy a lánynak volt igaza. Lehet, hogy így tényleg megmentheti magukat. És őt utána ki fogja? Most még be tudná magyarázni Sheridannak, hogy a sokktól képzelődött, de amikor előtte áll a farkas? Azt már nehéz lesz kidumálnia. De muszáj megtennie. A nője vele szemben kiláncolva, a mágus pedig a másik szobában szövi ördögi terveit. Ő meg mit csinál? A nyavalyás életét félti, meg a hírnevét. A rohadt életbe, hiszen halhatatlan! Majd elköltözik és máshol kezd új életet. Hátrahajtotta a fejét és felkészült az átváltozásra. Semmi… Újból koncentrált, erőt gyűjtött ismét semmi.
– Nem fog menni. Gátolva vagy. – Sadrak egy törölközővel a kezében sétált be, hangja meg-megremegett. Arca még vizes volt, hiába a törölköző. Leült az egyik székre, és úgy fordult, hogy Ayradniát és őt is lássa egyszerre.
– Nos, hozzávalók… Meséljetek, mi kavarog bennetek? Azzal mi van? – mutatott Randolph-ra. Connor még mindig vörös szemmel nézett rá.
– Mit gondolsz? – Sadrak hol rá nézett, hol a férfira, majd hirtelen leesett neki.
– Ó, kétszeres tanú? Nagyszerű! Nem csak a felemelkedésemet nézheti végig, de a farkas átalakulását is. Sadrak a vállára terítette a törölközőt, és elmosolyodott. Ayradnia rápillantott. Ha nem lenne mágus, még egész normális fickó is válhatna belőle Gondolatban összeszidta magát. Ez a férfi meg fogja ölni. Legalábbis akarja. Miért keres mégis valamit benne kétségbeesetten, amitől megmenthető lenne? Sadrak rövid, fekete haja kócos volt, állát pár napos borosta díszítette. Csontjai kiálltak, arca beesett volt. És mégis… az egyelten, ami elrettentő volt benne, a szeme. Egészen fekete volt, de nem ettől. Hanem amit benne látott
– Milyen felemelkedés? – szólalt meg halkan az amazon. Sadrak felé fordult, Connor pedig legszívesebben kitépte volna a torkát.
– Az enyém. A szertartás keretében teljes jogú mágussá válok. De ezt neked nem kell magyaráznom. Jól ismered a népemet, ugye, amazon? – Ayradnia próbálta türtőztetni magát, és tovább kérdezgette.
– Én miért kellek? – Sadrak engedelmesen válaszolt neki.
– Te vagy az áruló.
– Áruló? – kérdezett vissza csodálkozva az amazon.
– A segítségeddel lepleztem le és találtam meg a „mást.” Vagyis őt nézett vissza Connorra. A férfi rávicsorgott.
– Mi kell még? – vonta magára újra a figyelmet az amazon.
– Már csak a Mester. – Sadrak maga sem értette, miért válaszol. De jó ideje ők az egyetlenek, akikkel szóba állt. Leszámítva a mesterét.
Ő a te mestered? Vagy ez egy közös… – Ayradnia nem tudta befejezni a mondatot, a mágus rákiáltott.
– Túl sokat kérdezel.
– Miért akarsz közéjük kerülni? – Az amazon nem hagyta abba, látta a férfi tekintetében, mennyire vágyik rá, hogy beszélhessen.
– Fejezd be!
– Nem tűnsz olyan gonosznak – állapította meg hirtelen Ayradnia.
– Megkínoztalak! – Sadrak felállt, és a lány felé indult. – Ez nem volt elég gonosz? Menjek tovább?
– Ha hozzá mersz érni… – Connor hangja leginkább morgásra hasonlított már.
– Hagyd abba! Segíthetek! – Sadrak ütésre emelte a kezét, aztán megállt a mozdulat közben.
– Számomra nincs segítség… - Suttogta maga elé, és ismét visszament a másik szobába.

Sadrak lerogyott az ágy szélére, és könnyezett. Fekete könnyek potyogtak a szeméből, melyek a belsője sötét, mocskos részét tárták fel. Minden egyes halál, ami életét kísérte, mázsás súlyként nehezedett a lelkére, most gejzírként tört elő, pont a megfelelő pillanatban. Itt még kiszállhatna talán tényleg megtehetné. Elbújna, és sosem találnának rá. Letörölte a könnyeit és feltartotta a tenyerét. Egy fénylő tűzgolyó lebegett benne. És lemondjon erről?! Abba belehalna. Vállalnia kell a következményeket. Hiszen az ereje nélkül egy senki lenne. Így pedig… szinte isten.
Nem értette, mi van vele. Eddig nem jelentett gondot megölnie valakit… Hiszen a legjobb barátja volt az első a sorban! Most meg vacillál egy vérfarkasnál? Megőrült. Igen, ez az. Kezd beleőrülni a hatalmába. Rápillantott az asztalon álló, kopott órára. Mindjárt éjfél. Tehát kezdődik

– Mégis mi a francot képzeltél? Miért álltál szóba vele? Istenem, meg is ölhetett volna hirtelen felindulásból – ordított Connor magából kikelve. Nem normális ez a lány! Ő nem tudja megmenteni, de az amazon sem tesz érte túl sokat, hogy életben maradjon. Ayradnia azonban csak az ajtót nézte, amin a mágus pár perce kisétált.
Talán mégis sikerülhet…
– Hát nem látod? Vívódik! Ha most sikerülne valahogy lebeszélnem…
Connor szavai már jobban hasonlítottak a morgásra, amikor félbeszakította.
– Ahogy átváltozom, megölöm!
Ayradnia a láncnak feszült, dühösen nézett a farkasra, akit már nem sok választott el az átváltozástól. Maga sem tudta miért, de meg kell mentenie a mágust. Érezte, hogy ez a sorsa.
– Meg ne merészeld próbálni! Amúgy sem engedi. Valamiért így kellesz neki… De kezdem sejteni, miért. – Connor megrázta a fejét, hogy kicsit kitisztuljon a feje.
– Miért?
– Mert már nem tudsz tisztán gondolkodni. Minden gondolatodat a farkas irányítja. Aki ölni akar. Az pedig, hogy nem enged átváltozni, még jobban feldühíti a bensődet. Teljesen meg fogsz vadulni.
– És az miért baj? – értetlenkedett Connor, mire az amazon a fejét csóválta.
– Nem tanultál harcolni, ugye? Ha elveszted a fejed, könnyebb legyőzni. Próbálj meg lehiggadni, oké? Connor nagyokat pislogott, majd egyet bólintott. Mellette Randolph éledezni kezdett.
– Oh… szörnyű álmom volt Rápillantott Ayradniára, aki mosolyogva integetett neki, majd meglátta maga mellett Connort. Vörös szeme és hosszú szemfoga minden kétséget kizárt az álom–elméletére. – Nézd már. Még mindig folytatódik.
– Randolph, sajnálom. Mindent. Az egészről én tehetek. Connor igyekezett úgy fordulni, hogy a polgármester minél kevesebbet lásson belőle.
– Ne most! Majd megbeszéljük, ha kijutottunk. És nem állok az ájulás és a halál között. Most… mi a terv? – Connor és Ayradnia is megdöbbenve néztek rá. Az imént még ájultan feküdt, most pedig tervet kovácsolna? Mit ki nem hoz a stressz az emberekből!
– Terv? – kérdezte Ayradnia.
– Igen. Hogy akarunk megszökni? Mert én nem akarok itt megdögleni, valami buggyant szektás üstjében.
Az amazon bólintott. Úgy tűnt, a polgármester bátorságot kapott a félelméért cserébe.
– Úgy gondolom, a legnagyobb esélyünk a szertartás alatt lesz. Egyikünket, vagy épp mindenkit el kell oldoznia, és akkor megragadjuk a lehetőséget. Aki előbb kijut, rohanni kezd teljes erejéből és nem foglalkozik azzal, hogy mit vagy kit hagy itt. Világos? Mivel egyik férfi sem felelt, az amazon újra feltette a kérdést, határozottabb hangsúllyal. Azt kérdeztem, világos?!
– Nem hagylak itt. – Connor mélyen a lány szemébe nézett. Ayradnia legszívesebben magához ölelte volna, és soha el nem engedné. De nem most. Nem ebben a helyzetben.
– De itt kell. Ha egyikünk megszökik, nem tudja befejezni a szertartást. Káosz lesz. A Mestere sem fogja szó nélkül hagyni. Akkor pedig a többieknek is remek alkalom lesz a menekülésre. Megértettétek? – Connor bólintott, a polgármester viszont csak mereven előre nézett.
– Mindketten? Sheridan? – nézett a férfira, aki átgondolva a hallottakat, bólintott.
– Oké. Ha valaki kiszabadul, fut. Rendben. Értettem.
– Most sokkot kapott, ugye? – Ayradnia Connorra nézett, aki megvonta a vállát. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése